CHP Gençlik Kolları’nın NEF önüne stant kurmak isteği bürokrasi engeline takıldı. CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, ise 5 gün önce Ak Parti Gençlik Kollarının stant açtığı aynı yerde basın açıklaması yaparak Balıkesirli bürokratların iktidara göz yumup, muhalefete izin vermemesine tepki gösterdi.

CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, dün Necatibey Eğitim Fakültesi (NEF) önünde bir basın açıklaması yaptı. CHP Karesi İlçe Başkanı Dilek Yalçın, CHP Altıeylül İlçe Başkanı Hakan Şehirli, parti yöneticileri ve gençlik kollarının da katıldığı basın açıklamasında konuşan İl Başkanı Sarı, partisinin gençlik kollarının NEF önünde stant açmasına izin vermeyen Balıkesir Valiliği ve bürokratlarına tepki gösterdi.

Burada konuşan Serkan Sarı, özetle şunları dile getirdi: “Bu kentte yaşayan öğrenciler kim ne derse desin, kim ne yaparsa yapsın bizlerin misafiridir, konuğudur, kardeşidir, evlatlarıdır. Kenti yönetenler onları yokmuşçasına davransa da onlar bu kentte varlar ve sorunlarıyla baş başa bırakılıyorlar. Şuanda geçici olarak barınma sorununa çözüm üretilmeye çalışılsa da bu sağlanan imkanlar ne yazık ki kentimize gelmek isteyen öğrencilerimizin büyük bir çoğunluğunun talebini karşılayabilecek düzeyde değil. Böylesine iyi bir niyetle yapılmış olan bu basın açıklaması ve bu etkinlik aslına bakarsanız dün valiliğimizce ‘uygun görülmemiştir’ yazısıyla reddedilmiştir. Şimdi ben sizlerin huzurunda Necatibey Eğitim Fakültesi önünde genç arkadaşlarımızın diğer üniversiteli genç arkadaşlarla buluşma talebinin neden reddedildiğini sormak istiyorum.

Gençlik birbirine sahip çıkacak. Bürokrasi ne diyorsa desin. Bu yazının yasal bir dayanağı yok. Bu yazıya binaen biz yeniden il başkanlığımızca yazdık. Yasal dayanak ve gerekçelerin ne olduğunu bize bildirilmesi için yazımızı gönderdik. Yazıyı yolladıktan 1 saat kadar sonra uygun görülmediğine dair cevap geldi. Ama yasal dayanak sormamıza rağmen herhangi bir cevap alamadık. Bu bizi üzüyor.

Çünkü kenti yöneten bürokrasinin siyasi tarafı olmaz. Kentte yaşayan herkes kendi inandığı değerler uğruna siyaset yapmaktadır. Biz de CHP’de siyaset yapan genç arkadaşlarımızla beraber inandığımız idealler ve ideolojimiz üzerine buradayız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bize emanet etmiş olduğu bir değer var: Cumhuriyetimiz ve Cumhuriyet Halk Partimiz. Bunlara sahip çıkmak için bu yolda dimdik yürümeye devam edeceğiz. Bu itirazım niyedir diye soranlara şunu da söylemek istiyorum. Ak Parti İl Başkanlığı’nın şuanda bulunmuş olduğumuz noktada tam da burada 5 gün önce yapmış olduğu bir stant çalışması var. Bu stant çalışmasına valiliğimiz bu şekilde bir red yazısı verdi mi? Şuanda burada görevlendirilen memur arkadaşlar gibi onlarda da herhangi bir önlem alındı mı? Çalışmalar engellendi mi? Kamuoyunun huzurunda soruyorum.

Ak Parti yaptığında uygun görülen şey, CHP kadroları yaptığında hangi gerekçeyle uygun görülmediğinin kamuoyuna açıklanmasını talep ediyoruz. Bugün başka bir siyasi partiden alelacele bir yazı istenmiş valiliğe, reddedilmek üzere. Ancak şunu bilmeliler ki iktidarın temsilcisi olan Ak Parti’nin şuanda bulunmuş olduğumuz noktada yapılan stant çalışmasına hiç kimse engel olmamıştır. Hiçbir şekilde de engel olma yönünde bir cevap verilmemiştir. Aslında biz bugün genç arkadaşlarımızın ikram ettiği kahveyi içmek için buraya gelmiştik. Ancak valiliğimizin bu siyasi tavrından dolayı bu açıklamayı yapıyoruz.

Biz devletimizin siyaset üstü bir kurum olduğunu biliyor, inanıyor ve güveniyoruz. Ama devletimizin makamını teşkil eden bazı bürokratlarımızın siyasi tavır almalarını da asla kabul etmiyoruz. Bunu bütün kamuoyuna duyurmak için toplandık. Bugün biz genç arkadaşlarımızın yanında olacağız. Onların vermiş olduğu bu mücadeleye katkı sunuyor olacağız” dedi.