Benzine gelen 14 kuruş, motorine 41 kuruş zam öncesinde akaryakıt istasyonlarında kuyruklar oluştu. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, hükümeti akaryakıt zammı üzerinden eleştirdi. Akın; “AK Parti yaparsa zam yapar” dedi.

Dolar/TL kurunun yükselmesiyle petrol fiyatlarındaki artış, akaryakıt fiyatlarının da zamlarını beraberinde getirdi. Cuma gece yarısından itibaren geçerli olacak zam öncesi zam haberlerini okuyan sürücüler benzinlikler önünde uzun kuyruklar oluşmasına neden oldu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, benzin ve motorine gelen zammın uygulanmasından önce bir benzin istasyonunun önünde oluşan otomobil kuyruğunun görüldüğü videoyu sosyal medya hesabından paylaştı. Akın, "İktidarın vatandaşlarımıza yaşattığı enerji buhranı kuyruk eziyetine dönüştü" dedi.

Akın, paylaştığı videonun üstüne şu notu düştü: "İktidarın vatandaşlarımıza yaşattığı enerji buhranı kuyruk eziyetine dönüştü. Vatandaşlarımız akaryakıt zamları devreye girmeden kuyruğa girmek zorunda kaldı. Avrupa ne böyle kuyruk gördü ne de zam!"

Milletvekili Akın ayrıca; “AK Parti iktidarının en iyi bildiği politika zam yapmaktır. AK Parti yaparsa zam yapar. Vatandaş araçlarının deposunu hiç olmazsa biraz daha ucuza doldurabilmek için kuyruğa girdi, sorumlusu AK Parti iktidarıdır.

Son bir yılda akaryakıt ürünlerinde pompaya  yansıyacak şekilde böylece 22. zam yapılmış oldu” dedi.