AK Parti Yerel Yönetimler İstişare ve Değerlendirme Bölge Toplantıları başlıyor. İlki Balıkesir ev sahipliğinde yapılacak ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin başkanlığındaki toplantıya 21 şehirden 201 AK Partili Belediye Başkanı katılacak. İlk toplantının Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın başarısı nedeniyle ilimizde yapılacağı konuşuluyor.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki’nin başkanlığında AK Parti Yerel Yönetimler İstişare ve Değerlendirme Bölge Toplantılarını ilki yarın Balıkesir’in Edremit ilçesinde gerçekleştirilecek.

Bu toplantıda; Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bolu,  Bursa, Çanakkale, Denizli, Düzce, Edirne, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Kırklareli, Kocaeli, Kütahya, Manisa, Muğla, Sakarya, Tekirdağ, Uşak ve Yalova olmak üzere 21 şehirden 201 AK Partili Belediye Başkanı Balıkesir’de bir araya gelecek.

Ayrıca bölge toplantılara o bölgedeki AK Partili büyükşehir, il ve ilçe belediye başkanlarının beraberinde; büyükşehir meclis başkanvekilleri, il genel meclis başkanları, il başkanları, il yerel yönetimler, kadın ve gençlik kolları başkanları da katılacak.

 

BAŞKAN YILMAZ: “AK PARTİ YEREL YÖNETİMLER İLE HALKA DOKUNUYOR”

Balıkesir şehri olarak bu düzeyde bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını söyleyen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, AK Parti’nin yerel yönetimler aracılığı ile halka dokunmaya devam ettiğini söyledi. Başkan Yılmaz; “AK Parti yerel yönetimlerle halka dokunmak ve halka birlikte iş yapmak, istikamet belirlemek katılımcı bir belediyecilik yapabilmek adına sürekli toplantılar yapıyor.

Bu toplantılarda belediye başkanlarımız, meclis üyelerimizle halkımızın taleplerini ihtiyaçlarını birinci elden istişarelerde bulunacağız. Üç gün sürecek toplantılarda hem eğitim hem de bilgi paylaşımı yapılacak.

Geçmişteki tecrübelerin güncel belediyecilik anlayışı ile harmanlandığı vizyoner eğitim programı daha sonra alanında uzman kadrolar tarafından yapılacak olan dijital siyasal iletişim, beden dili, halkla ilişkiler, kaynak geliştirme, mevzuat, bütçe ve personel yönetimi konulu eğitimlerle devam edecek.” dedi.

 

BÖLGE TOPLANTILARI YOL HARİTASI NİTELİĞİNDE

Öte yandan 17-18-19 Eylül tarihleri arasında Edremit İlçesinde yapılacak ‘Yerel Yönetimler Bölge Toplantısı’ vesilesiyle Bakan Yardımcıları ve bürokratlarla belediye başkanlarının da kaynaşması hedeflendiğini söyleyen AK Parti Balıkesir İl Başkanı Ekrem Başaran, bölge toplantılarında belediye başkanlarına ve diğer katılımcılara çeşitli eğitimler verilmesinin yanı sıra tecrübeli isimlerden deneyim paylaşımları da yapılacağını belirtti.

Başkan Başaran; sözlerini şu şekilde tamamladı; “AK Parti Balıkesir İl Başkanlığı ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı ev sahipliğindeki Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından düzenlenen bölge toplantılarının partimiz için çok verimli geçeceği düşüncesindeyim. Tecrübe paylaşımı, belediyelerimizin merkezi hükümetten beklentileri ve Genel Merkezimizin belediyelerimizden beklentilerinin istişare edileceği toplantı halka hizmet olarak geri dönecektir.

Bu toplantıların ilkinin Balıkesir’de yapılıyor olması ise bizi mutlu etti” dedi. HABER: CENGİZ GÜNEŞ