Ali Babacan’ın Genel Başkanlığını yaptığı Demokrasi ve Atılım Partisi’nin(DEVA Partisi) kurucularıarasında yer alan ve parti Uyuşmazlık Çözüm Kurulu Üyesi, Balıkesir eski Milletvekili ve Balıkesir Büyükşehir Belediye kurucu başkanı olan Ahmet Edip Uğur vefat etti.

Yaşadığı hastalık sebebiyle bir süredir tedavi gören siyaset ve iş dünyasının duayen ismi, büyük hayırsever Ahmet Edip Uğur (71) hayatını kaybetti.

DEVA Partisi kurucuları arasında yer alan ve parti Uyuşmazlık Çözüm Kurulu Üyesi, Balıkesir eski Milletvekili ve Balıkesir Büyükşehir Belediye kurucu başkanı Ahmet Edip Uğur, vefatı başta Balıkesir olmak üzere tüm Türkiye’deki sevenlerini yasa boğdu.

EDİP UĞUR KİMDİR?

7 Nisan 1950'de Balıkesir'de doğan Ahmet Edip Uğur, İstanbul Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi Kimya Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu. Balıkesir Ticaret Odası Başkanlığı, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Balıkesir Şube Başkanlığı, Bitkisel Yağ Sanayicileri Derneği Başkanlığı görevlerinde bulunan Uğur, siyasete Anavatan Partisi’nde başladı. Ahmet Edip Uğur 18. Dönem Anavatan Partisi, 22, 23, ve 24. dönemde de üç defa üst üste AK Parti Milletvekili olarak TBMM'de görev yaptı. 2008-2014 yılları arasında AK Parti Mali İdari İşler Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Ahmet Edip Uğur, 2014 yılında yapılan seçimlerde AK Parti'den Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. Uğur daha sonra bu görevden ayrıldı.

Siyasi yaşamını sürdüren Edip Uğur, daha sonra Ali Babacan’ın önderliğindekiDEVA Partisi kurucuları arasında yer aldı.

Edip Uğur’un cenazesi bugün öğle namazına müteakip tarihi Zağnos Paşa Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından Başceşme Mezarlığına defnedilecek.

BİRLİK – DEMOKRAT Gazetesi Ailesi olarak merhuma Allah’tan rahmet, ailesi ve yakınlarına başsağlığı ve sabır dileriz. Mekanı cennet olsun.