Milli Mücadelenin taçlandığı 30 Ağustos Zafer Bayramı dün coşkuyla kutlandı.

Balıkesir Valiliği tarafından düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı dün düzenlenen tören ve etkinliklerle kutlandı.

İlk olarak Atatürk Anıtında yapılan törende Balıkesir Valiliği, Garnizon Komutanlığı ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin çelenkleri Ata’nın huzuruna sunuldu. Buradaki törenin ardından Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, valilik binasındaki Kuvay-i Milliye salonunda tebrikleri kabul etti.

Geçiş töreni ise bu yıl da Stadyum caddesinde gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program daha sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mesajını okunmasıyla devam etti. Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve Garnizon Komutanı Bakım Albay Tayfun Türkoğlu, tören aracıyla geçiş yaparak halkı selamladılar. Tören Öğretmen Yüzbaşı Muhammed Mızrakçı’nın konuşmaları ve 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla öğrenciler Zeynep Alkaya ve Mehmetcan Bilgen günün anlam ve önemini anlatan şiirleri okumasıyla devam etti.

Daha sonra asker ve gazilerin geçişiyle program sona erdi. Düzenlenen programa çok sayıda vatandaş ve Ak Parti Balıkesir Milletvekilleri Adil Çelik, Belgin Uygur, CHP Balıkesir Milletvekilleri Ahmet Akın, Fikret Şahin, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, BAÜN Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş, Ak Parti İl Başkanı Ekrem Başaran, CHP İl Başkanı Serkan Sarı, MHP İl Başkanı Ekrem Gökay Yüksel, İYİ Parti İl Başkanı Özlem Ural, askeri erkan katıldı.