Başkanlığını Seval Bozkurt’un yaptığı 29 Ekim Kadınları Derneği Balıkesir Şubesi, DEMOKRAT Gazetesi’ni ziyaret etti. Gazetemiz imtiyaz sahibi Arzu Güler ile uzun uzuna sohbet eden dernek yöneticileri yeni kurulan derneğin faaliyet ve yapacağı çalışmalar hakkında bilgi verdi.

29 Ekim Kadınları Derneği Balıkesir Şube Başkanı Seval Bozkurt, dün beraberinde dernek yöneticileri Ayhan Türker ve Sevil Korkmaz ile birlikte Gazetemize nezaket ziyaretinde bulundular. Sohbet havasında geçen ziyarette yeni kurulan Dernek hakkında bilgi veren Başkan Bozkurt, Cumhuriyet devrimleri ışığında kadınların haklarını savunmak için çalışmalar yapacaklarını söyledi.

Bozkurt; “derneğimizin amacı Dünya ve ülkemiz kadın hareketinin ve Cumhuriyet Devrimlerinin kadının toplumsal yaşama eşit katılımı için açtığı yolu izleyerek genelde insan hakları, özelde kadının insan haklarını savunmak, geliştirmek, toplumsal cinsiyet eşitliği bilinci yaratmak, demokratik, laik, sosyal, hukuk devletinin gereklerine uygun olarak, yasal planda ve yaşamın içinde kadınların statüsünü yükseltmek, kadın ve çocukların her türlü şiddetten korunması için çalışmaktır.

Derneğimiz, kadının insan hakları mücadelesinin, aynı zamanda demokrasi ve laiklik mücadelesi olduğunun bilinci ile; eğitim, hukuk, bireysel ve toplumsal sağlık, emekçiler ve emek örgütleri, üretim, girişimcilik ve kooperatifçilik ve sanat ve sosyal etkinlikler alanlarında çalışmalar yapacaktır.

Bu çalışmalara omuz vermek isteyen tüm kadınlarımızı derneğimize davet ediyoruz. Kadınların gücüne güveniyoruz. Yalnız olmadığımızı da biliyoruz” dedi.

DEMOKRAT Gazetesi imtiyaz sahibi Arzu Güler’de derneğin hayırlı olmasını ve  ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Balıkesir basını olarak her zaman Türk kadının yanında ve destekçisi olacaklarını söyledi.