19 Eylül Gaziler Günü Balıkesir'de kutlandı. Balıkesir'de 19 Eylül Gaziler günü Atatürk anıtında yapılan törenlerle başladı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Mustafa Kemal Atatürk'e Gazilik ünvanı ile Mareşal Rütbesinin yıl dönümü ve 19 Eylül Gaziler Gününü kutlamak amacıyla Atatürk Anıtı'na Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Garnizon Komutanı Bkm. Alb. Dr. Tayfun Türkoğlu,  Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Birol Şahin ve Türk Muharip Gaziler Derneği Balıkesir Şube Başkanı Hulusi Karakuz sırayla çelenk koydular.

Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından günün anlam ve önemine hitaben bir konuşma yapan Türk Muharip Gaziler Derneği Balıkesir Şube Başkanı Hulusi Karakuz, gazilere seslenerek "Sizler en büyük gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün yaşayan birer temsilcisiniz. Sizler şehitlerimizle birlikte Cumhuriyetimizin teminatı ve temel taşlarısınız" dedi.

Konuşmasında vatanın bölünme bütünlüğü Türk ordusuna vurgu yapan Karakuz, sözlerini şöyle sürdürdü: "Üzerinde yaşadığımız toprakların bizler için vatana dönüşmesi, bayrağımızın özgürce dalgalanması şehitlerimiz ve gazilerimizin emsalsiz fedakarlıklarının eseridir. Tarihin her döneminde hür yaşamayı bağımsızlık ve istiklalini ilke edinen milletimiz bu uğurda şehit ve gazi olmayı büyük bir onur ve gurur kaynağı saymıştır. Ülkemizde şehidi ve gazisi olmayan aile hemen hemen yok gibidir.

Aziz milletimizin asırlardır Anadolu toprakları üzerinde verdiği mücadelenin var oluş şifresi: ölürsem şehit kalırsam gazi deyişinde saklıdır.

Ülkemiz dün olduğu gibi bugünde dış destekli terör örgütlerinin Doğu Akdeniz, Suriye ve Irak'ta emperyalist devletlerinin tehdidi altındadır. Emperyalist devletlerin ve onların sömürücü terör örgütlerinin hedefi ülkemizde karışıklık çıkartmak Türk ordurusunu yıpratarak Türkiye Cumhuriyetini bölünmüş ve zayıf bir ülke haline getirmektir. Dolayısıyla emperyalist güçlerin menfaatleri doğrultusunda sömürü planı olan Serv gerçekleşmesini sağlamaktır.

Bugüne kadar sergilenen her türlü hainlik polis, güvenlik korucuları ve tanadaşlarımız tarafından önlenmiş ve hüsrana uğratılmıştır.  

Asil Türk milletinin bağrından çıkmış şanlı ve şerefli Türk ordusu dün olduğu gibi bugünde, yarında vatanımızın bölünmez bütünlüğünün sigortasındır. Hürriyet ve bağımsızlığımızın en büyük güvencesi olan dayanağıdır. İnanıyoruz ki kan dökülerek vatan olan topraklar bugünedek olduğu gibi bundan sonrada Türk milleti tarafından en kutsal emanet olarak kutlanacaktır." dedi.

Tören bitiminde Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, protokol üyeleri ile gazileri Atatürk anıtının önünde hatıra fotoğrafı çektirmeye davet etti.