Pandeminin başlamasıyla ara verilen müsabakaların yeniden başlaması talimatı üzerine Balıkesirli hakemler seminerlerini tamamlayarak yeni oyun kurallarını üzerine eğitimlerini gerçekleştirdi.

Balıkesir’de Süper Amatör Lig’in 30 Ekim’de oynatılmasına izin verilmesinin ardından futbol kulüpleri gibi Balıkesirli hakemler de hazırlıklarını yapmaya başladı. Dün Avlu Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen sezon başı eğitim semineri ile Balıkesirli hakemler yeni oyun kurallarını, Merkez Hakem Kurulu ve FİFA talimatlarını öğrenerek sezona hazırlandılar.

Hakemlere seminerde ders veren üst klasman gözlemcisi Aytekin Durmaz, hakem ve gözlemci ordusu olarak müsabakalara hazır olduklarını dile  getirerek şöyle devam etti: “2021-2022 futbol sezonumuz tüm Balıkesir ailesine, taban birliklerimize hayırlı uğurlu olsun. Liglerimiz başlayacak. Bizde hakem ve gözlemci ordusu olarak hazırlıklarımızı yapıyoruz. Sezonun ilk eğitimini, kural değişikliklerini, Merkez Hakem Kurulu ve FİFA talimatlarını hakemlerimize ve gözlemcilerimize veriyoruz. Vatandaşlarımız maçları çok özledi. Hakemlerimiz de heyecanla bu ligi bekliyor. Her zamanki gibi amatör spor kulüpleri, taban birlikleri, ASKF, saha komiserleri derneği olarak bu zincirin parçasıyız. Her zamanki birlik ve beraberliğimiz devam edecek. İnşallah sezon açılışında taban birliklerimizle de beraber olacağız”