Dünyanın en yaygın bilim programlarından biri olan, Türkiye’de “Minik Bilim Kahramanları Buluşuyor” ismiyle gerçekleştirilen FIRST® LEGO® League Explore programının 10.Sezon Festivalleri başladı. Festival kapsamında 3 farklı şehirden 20 takım, Balıkesir Özel Yediiklim Bengi Koleji Festivali’nde bir araya gelecek. Minik Bilim Kahramanı Çocuklar, ilgi alanlarını hazırladıkları Lego tasarımları ile paylaşmanın yaratıcı yollarını keşfediyorlar.

Özel Yediiklim Bengi Koleji, Minik Bilim Kahramanlarını 20 Nisan 2024 Cumartesi günü 10.00-15.30 saatlarinde Avlu Kongre ve Kültür Merkezi’nde ağırlayacak. Program 12.00’den itibaren tüm vatandaşlara açık olacak. Program kapsamında ziyaretçiler çeşitli atölye etkinliklerine katılacaklar ve takımların hazırladıkları Lego tasarımlarını ziyaret edecekler.

Çocukların günlük hayatta karşılarına çıkabilecek sorunlara karşı araştırma, hayal gücü ile eleştirel düşünme becerilerini geliştiren ve tüm dünyada teorik bilginin yenilikçi buluşlara dönüştürüldüğü kapsamlı STEM (Fen, Teknoloji, Mühendislik, Matematik) programlarından birisi olan FIRST® LEGO® League Explore, 6-10 yaş arası çocuklara yönelik olarak gerçekleşiyor. 2023 yılında 100’ü aşkın ülkede 165 binden fazla çocuğu STEM çalışmalarıyla buluşturan FIRST LEGO League Explore, Türkiye’de Bilim Kahramanları Derneği tarafından “Minik Bilim Kahramanları Buluşuyor” adı altında gönüllüler ve yerel ortaklık desteği veren kurumların katkısıyla 2014 yılından beri düzenleniyor.