Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi öğrencileri, uluslararası alanda büyük bir başarıya imza attı. Google Solution Challenge yarışması çerçevesinde, deprem ve doğal afetler gibi insani krizlerde toplanan bağışların ihtiyaç sahiplerine daha etkin bir şekilde ulaşmasını sağlamak amacıyla "Helping Hand" isimli mobil uygulama geliştirdiler. Yarışmaya katılan 3000'den fazla proje arasından sıyrılarak ilk 100'e giren takımlar arasında yer aldılar. Türkiye'den bu başarıya ulaşan üç üniversiteden biri oldular; diğerleri Orta Doğu Teknik Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi.

Helping Hand sayesinde, ihtiyaç sahipleri uygulama içindeki harita üzerinden bağışları takip edebiliyor ve derneklerle iletişime geçerek ihtiyaç duydukları ürünlere kolayca erişebiliyorlar. Projeyi yönetim bilişim sistemleri bölümü öğrencilerimiz Enes Yılmaz, Mehmet Yalaz ve yazılım mühendisliği bölümü öğrencilerimiz Baturalp Özmen ve Beyza Atay ile birlikte geliştirdiler.

İnsani krizler sırasında bağış dağıtımı sırasında yaşanan iletişim kopukluğunu gidermeyi hedefledikleri bu projede, bağış yapmak isteyen ve ihtiyaç sahibi olan kişilerin iletişim kurmasını kolaylaştırmayı amaçlıyorlar.

Şimdi onları bir süreç daha bekliyor. Bu süreçte projelerini bir kez daha geliştirip ilk 100 arasından sıyrılarak yarışmayı kazananlar arasında ülkemizi temsil etmeyi hedefliyorlar. Öğrencilerimizi başarılarından dolayı tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz.

Helping Hand tanıtım videosu:

https://youtu.be/c7asSbZvxUA?si=NSCU2Wb6Z83G-NDy

Yarışma Hakkında

Google Solution Challenge, Birleşmiş Milletler'in belirlediği küresel 17 problemden en az birine yönelik çözümler üretmeyi hedefleyen ve Google tarafından her yıl düzenlenen bir yarışmadır. İlk 100'e giren projeler, Google çalışanlarından mentorluk desteği alarak uygulamalarını daha da geliştirmeye devam ediyorlar. Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi ekibi, şimdi projelerini daha da ileriye taşımak için heyecanla bir sonraki değerlendirme sürecini bekliyor.

(Murat Yılmaz)