AK Parti Balıkesir Milletvekili ve Dışişleri Komisyonu Başkanvekili Dr. Mustafa Canbey “1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü” dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Canbey mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Biz, emeğin ve alın terinin kutsal sayıldığı, adaletli paylaşım, dayanışma ve güç birliğinin esas

alındığı bir kültür ve medeniyetin mensuplarıyız. Emeğin en büyük değer, alın terinin ise ilerlemenin ve kalkınmanın en önemli gücü olduğuna inanıyoruz. Bu sebeple sosyal politika anlayışımızın temelini ‘insan’ oluşturmaktadır ve birinci önceliğimiz de insana hizmettir. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde AK Parti olarak 2002’den bugüne işçilerimizin çalışma şartlarının iyileştirilmesi ve kazanımlarının artırılması noktasında tarihi nitelikte adımlar attık. Ücretten sosyal haklara kadar bütün alanlarda işçilerimiz için iyileştirmeler yaptık. İstihdam alanlarını genişletirken yılların meselelerini birer birer çözüme kavuşturduk. 2008 yılında 1 Mayıs tarihini resmen Emek ve Dayanışma Günü olarak kabul ettik. 2009 yılından itibaren de resmi tatillerimiz arasında yer almasını sağladık.1 Mayıs, bahane edilerek, gerginlik ve tartışma ortamı yaratılmaya çalışılırken biz 1 Mayıs’ı gerçek anlamda Emek ve Dayanışma Gününe dönüştürdük. 1 Mayıs artık tartışma ve gerilimin yaşandığı bir gün değildir. İş hayatındaki sorunların tüm yönleriyle ele alındığı, çözüm yollarının araştırıldığı ve talep ve önerilerin değerlendirildiği bir anlayışla, birlik ve beraberlik içinde kutlanmaktadır.

Ülkemizin her alanda yıldızının parlayacağına inandığımız Türkiye Yüzyılı; üretimin ve kalkınmanın yüzyılı olacaktır. Bu doğrultuda, Sn. Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde daha güçlü, kapsayıcı, sürdürülebilir bir sosyo-ekonomik kalkınma hedefiyle yolumuza devam ediyoruz.

Bu vesileyle Türkiye’nin güçlü yarınları için fedakarca çalışan, üreten, emek veren tüm işçi kardeşlerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü yürekten kutluyorum.”

(Hüseyin Tülek)